Ima najnižu ocjenu
59

Gledatelji odlučili koja TV serija ima najgori kraj svih vremena: Prvo mjesto bi vas moglo iznenaditi

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bo McCready objavio je rezultate istraživanja o tome koja televizijska serija ima najgori kraj svih vremena, a rezultati bi vas mogli iznenaditi.

Uporedio je prosječne ocjene epizoda s ocjenama finalnih epizoda na IMDb-u. Na prvom mjestu je serija "House of Cards". Posljednja sezona ove serije objavljena je nakon odlaska Kevina Spaceyja zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Finalna epizoda, koja je emitovana drugog septembra 2018. godine, od gledatelja je dobila ocjenu 2,6 od 10 na IMDB-u, što je šokantnih 55 posto manje u odnosu na prosječnu ocjenu epizode od 8,1.

Doug Stamper priznao je Claire Hale da je otrovao njenog supruga Franka Underwooda, nakon što je saznao da je planira ubiti. Claire tada izbode Douga nasmrt. Mnogi gledatelji su naveli da su razočarani epizodom.

"Kakav užasan kraj. Radije bih gledao Davida Attenborougha kako priča uprazno", jedan je od komentara.

Drugo mjesto zauzela je anime serija "The Promised Neverland". U finalnoj epizodi, koja je objavljena 26. marta 2021. godine, glavna junakinja Emma žrtvuje uspomenu na svoju porodicu kako demoni ne bi pojeli njenu djecu. Dok je prosječna epizoda ocijenjena ocjenom 8/10 na IMDB-u, finale je dobilo ocjenu 2,8.

Na trećem mjestu je kraj serije "Game of Thrones", koji je objavljen 19. maja 2019. godine. Dok je serija imala visoku prosječnu ocjenu 8,8, finale je dobilo ocjenu 4.

Posljednja epizoda završila je očekivanom smrću Daenerys Targaryen, krunisanjem Bana Starka i prilično simboličnim uništenjem Željeznog prijestolja.

"Ova drama pretvorila se u sitcom, ali ne HBO sitcom, nego njegovu jeftinu verziju", naveo je The Atlantic.

Na listu su uvrštene i posljednje epizode serija "Killing Eve", "Dexter", "Two and a Half Men", "Ragnarok", "Power", "Bloodline" i "MythBusters".