Tu je "kao kod kuće"
216

Goran Navojec: Kad god govorim o Sarajevu, imam dojam da ću ljudima biti patetičan

N. O.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Hrvatski glumac Goran Navojec je rado viđen gost u Bosni i Hercegovini i Sarajevu, a uzevši u obzir koliko često tu radi, u izjavi za Klix.ba kazao i je kakav odnos ima s glavnim gradom.

"Kad god govorim o Sarajevu, imam dojam da ću bit ljudima dosadan i patetičan, ali zaista je mene ovaj grad prihvatio na takav jedan divan način (to ne znači da ne prihvata i druge ljude tako). Imao sam i bend u Sarajevu, samo su mene istjerali jer nisam mogao dolaziti na probe. Bend se zove Karne", kazao je Navojec.

Goran također glumi u filmu "Nakon ljeta" koji će večeras otvoriti Sarajevo Film Festival, a radnja je smještena na otoku Prviću u Hrvatskoj, u mjestu Prvić Šeprurine.

Uzevši u obzir da Navojcu nisu strani projekti i snimanja u Bosni i Hercegovini ističe da se tu osjeća kao kod svoje kuće.

"Prije sam jedno pet/šest godina zaredom živio po dva mjeseca u Sarajevu tako da sam stekao jedan uvid u ovaj grad i jednostavno mogu reći da se zaista osjećam kao svoje kuće", poručuje Navojec.

Kako je imao priliku glumiti upravo Bosance i Hercegovce kaže: "Veliki mi je kompliment kad mi kažu da dobro glumim ljude iz BiH".