Poznato i kad izlazi
82

Jedan od najskupljih filmova u historiji: Brad Pitt u ulozi legendarnog vozača Formule 1

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Konačno je poznato malo više detalja o dugoiščekivanom filmu u kojem Brad Pitt glumi legendarnog vozača Formule 1.

Uoči British Grand Prixa u Silverstoneu, na službenim stranicama Formule 1 objavljen je naslov nadolazećeg Bradovog filma. Film je nazvan F1, a u kina bi trebao stići tijekom ljeta 2025. godine.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Brad se naime vratio u Northamptonshire kako bi snimio još materijala za film te je snimljen u odijelu vozača Formule 1. Zbog štrajkova diljem Hollywooda 2023., proizvodnja filma je zaustavljena, što objašnjava dugotrajni proces.

Film govori o vozaču Sonnyju Hayesu (Brad Pitt) koji je nakon teške nesreće morao otići u mirovinu. Desetljećima nakon što se umirovio izlazi iz mirovine i natječe se protiv najjačih u timu s mladim vozačem. Još uvijek nema trailera za nadolazeći film, međutim teaser će biti premijerno prikazan na British Grand Prixu.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Prava za snimanje filma je otkupio Apple. Film će režirati Joseph Kosinski, redatelj "Top Gun: Mavericka", a glavni producenti bit će Jerry Bruckheimer i sedmerostruki F1 prvak Lewis Hamilton. Najnovije informacije govore kako je budžet premašio 300 miliona dolara, čime je ovaj film o Formuli 1 ušao među deset najskupljih filmova u povijesti.