Prošao dalje
48

Kandidat iz Tešnja oduševio žiri MasterChefa i osvojio pregaču: "Pravim vam ćevape u kajmaku"

N. C.
Gano Kotorić (Foto: Nova TV)
Gano Kotorić (Foto: Nova TV)
U prvoj epizodi ovogodišnjeg MasterChefa svojim jelom žiri je oduševio Gano Kotorić iz Tešnja.

Gano se pri ulasku našalio sa žirijem te kazao kako im pravi ćevape u kajmaku, što je nakratko obradovalo žiri, a onda je otkrio šta zapravo priprema.

"Malo ćemo razbiti stereotipe. Pravim vegetarijanski curry sa šafran-rižom i espumom od kokosa. To sam jelo naučio 2017. godine kada sam bio u Njemačkoj od prijatelja Artara koji je pravio prvi ovo jelo. Jednostavno sam se zaljubio u to jelo. Kod ovog jela je posebna kombinacija ukusa i kokosov napitak koji sve to zaokruži", kazao je.

Potom ga je žiri upitao kako se prijavio na MasterChef, a Gano je otkrio da ga je prijavila bivša djevojka.

"Nisam se ja prijavio, prijavila me bivša djevojka. Jedna divna osoba, otišla je da radi u inostranstvo. Ja samo ostao u Bosni da riješim neke obaveze i da dođem kod vas", dodao je.

Na kraju, jelo je oduševilo žiri te je dobio "da" od sva tri člana što mu je osiguralo prolaz dalje.

"Ne znam da li bih bio sretniji da sam probao ćevape s kajmakom ili što sam probao ovo. Ali puno sam ćevapa probao i mogu reći da sve te ćevape bih mijenjao za ovaj vaš curry. Od mene imate 'da'", kazao je Mario Mihelj.

Stjepan Vukadin je kazao da ga fascinira koliko se Gano razumije u začine, a kad je probao jelo to mu je bilo i potvrđeno: "Tad sam pomislio, ovaj čovjek zna šta radi".

Gano Kotorić ima 35 godina i dolazi iz Tešnja. Dugo vremena proveo je izvan svoje države. Sedam godina je radio na brodu te mu je to omogućilo da posjeti 42 zemlje. Jedan period svog života proveo je i u Njemačkoj.