"Ne petljajte se sa mnom"
10

Ko je tužiteljica braće Menendez: U Netflixovom dokumentarcu zaprijetila njihovim fanovima

D.V.
Pamela Bozanich (Youtube)
Pamela Bozanich (Youtube)
Dokumentarni film o braći Menendez prije nekoliko sedmica je premijerno prikazan na Netflixu, a posebnu pažnju gledalaca privukla je tužiteljica Pamela Bozanich.

Slučaj braće Lylea i Erika Menendeza ponovo je aktuelan, a novo suđenje zakazano je za kraj 2024. godine.

Kroz dokumentarac se pojavljuje Pamela Bozanich koja je bila zamjenica okružnog tužitelja okrugu Los Angeles, a bila je na poziciji tužiteljice protiv braće Menendez tokom njihovog suđenja za ubistvo, 1993. godine.

U dokumentarcu "The Menendez" ona se prisjetila ogromne pažnje koju je ovaj slučaj dobio.

"Na dan kad smo održali uvodne izjave, ulazila sam u sudnicu, a ljudi su me snimali. Pomislila sam: 'U šta sam se to uvalila?'. Otišla sam u kupatilo i povraćala. To je jedini put da sam ikad povraćala tokom ili prije suđenja. Biti u medijima bila je noćna mora. To se ne mora raditi za normalno suđenje za ubistvo", kazala je.

Bozanich se osvrnula na pokret za oslobađanje braće Menendez koji se pojavio kroz TikTok i poslala jasnu poruku.

"Jedini razlog zašto radimo ovu posebnu emisiju je pokret za oslobađanje braće Menendez. Naglasila bih za sve ljude sa TikToka i iz ovog pokreta da sam naoružana. Imam oružje po cijeloj kući, tako da je bolje da se ne petljate sa mnom."

Ko je bila advokatica braće Menendez

Braću Menendez na početku slučaja zastupala je advokatica Leslie Abramson. O njenom životu se ne zna mnogo, osim da se više ne bavi pravom i da se potpuno povukla nakon suđenja braći Menendez.

Suđenje braći Menendez počelo je 1993. godine i bilo je jedno od prvih velikih slučajeva koji su prenošeni na televiziji, čime je pokrenut ogroman interes javnosti.

U svojoj odbrani oni su kazali da su roditelje ubili u samoodbrani jer ih je otac cijelo djetinjstvo seksualno zlostavljao, dok im je majka bila emotivno nestabilna i neodgovorna. Tvrdili su da su ubistva roditelja počinili iz straha za svoje živote, jer su smatrali da će ih roditelji ubiti kako bi sakrili sve što su im radili.