"Iznenađenje ljeta"
90

Korisnici Netflixa već traže drugu sezonu nove serije, ima ocjenu od 100 posto na Rotten Tomatoesu

N. O.
"Supacell", nova britanska serija koja je tek stigla na Netflix ima impresivnih 100 posto na Rotten Tomatoesu od kritičara, a neki je nazivaju i "iznenađenjem ljeta".

Korisnici streaming platforme već traže drugu sezonu nove Netflixove sci-fi serije, koja je premijerno prikazana tek u četvrtak (27. juna).

Serija od šest epizoda pripovijeda priču o pet Afroamerikanaca koji su stanovnici Južnog Londona i koji su iznenada stekli supermoći. Projekat je zamisao repera i filmaša Rapmana, poznatog i kao Andrew Onwubolu.

"Supacell" karakterišu kao fuziju gangsterske serije "Top Boy" i popularne serije o superherojima "Misfits".

Na društvenim mrežama nižu se pohvale, a na Twitteru korisnici već traže snimanje i druge i treće sezone jer im "ovih šest epizoda nije bilo dovoljno".

Prve recenzije kritičara također su prilično pozitivne te tako npr. Randy Myers iz Sun Jose Mercury News navodi: "S ubitačnim soundtrackom i nepredvidivom pričom, Rapmanova serija jedno je od najboljih streaming iznenađenja ljeta".

Zvanični sinopsis glasi: "U južnom Londonu grupa normalnih ljudi iznenada razvija supermoći, a jedina očigledna veza između njih je da su svi Afroamerikanci; dok se bave utjecajem svojih moći na njihov svakodnevni život, jedan čovjek ih mora spojiti".