Pratite na Klix.ba
60

Ksenija Pajić u Besjedama o obrazovanju: Pozorište, sapunice i pitanje šta to muči mlade danas

N. O.
Gošća nove epizode podcasta Besjede o obrazovanju je hrvatska glumica Ksenija Pajić, koja je članica žirija ovogodišnjeg Juventafesta.

Ksenija je u novoj epizodi razgovarala o ovogodišnjim predstavama na festivalu, kao i o tome šta to muči mlade ljude i koliko je to različito u odnosu na vrijeme mladosti same gošće; potom i o bogatom glumačkom iskustvu - pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama.

U pozorištu Gavella glumi od 1987. godine i iza sebe ima desetine predstava - kaže da nije brojala, ali najmanje jedna predstava godišnje. Ističe da su to rijetke godine – uvijek je bilo više predstava.

Između ostalih govorila je i o ulozi u "Trgu heroja" Thomasa Bernharda; a prisjetila se i snimanja "Smogovaca", serije koju je kasnije gledala i sa svojom kćerkom.

U Besjedama o obrazovanju razgovarali su i o sapunicama – koliko su joj pomogle da je prepoznaju svugdje (čak da komšinicama pomogne da ne čekaju dugo u redovima u domovima zdravlja).

Pored toga, komentarisala je i zašto misli da nije dobro da mladi glumci odmah dobiju posao u televizijskim serijama prije nego rade s ozbiljnim rediteljima koji im mogu posvetiti vrijeme i pomoći im da poprave svoju glumu.