Ne želi imati zamjenu
72

Liam Neeson ne planira više glumiti u akcijskim filmovima: Publiku ne možete prevariti

L. R.
Liam Neeson (Foto: EPA-EFE)
Liam Neeson (Foto: EPA-EFE)
Liam Neeson nedavno je za medije otkrio da više ne planira glumiti u akcijskim filmovima.
Iako ga ljudi uglavnom pamte kao glumca iz akcijskih filmova, 72-godišnji glumac je istaknuo da planira prestati s ovakim ulogama.

"Imam 72 godine. To mora prestati u nekoj fazi. Ne možete prevariti publiku. Ne želim da kaskader glumi u scenama borbe umjesto mene", rekao je Neeson.

Neesonova uloga u filmu "96 sati" ("Taken") iz 2008. godine pretvorila ga je u akcijsku ikonu, poslije koje je samo nastavio ostvarivati uloge u istom žanru. Čak i u svojim 70-ima, Neeson nastavlja izvoditi scene tučnjave uz pomoć dugogodišnjeg saradnika kaskadera Marka Vanselowa.

Iako Neeson još nije odredio tačan datum svoje posljednje uloge u akcijskom filmu, rekao je da će to vjerovatno biti 2025. godine.

Inače, od svog proboja u akcijskom filmu "Taken", Neeson je glumio u brojnim filmova istog žanra kao što su: "Unknown", "The Grey", "Non-Stop", "Run All Night", "The Commuter", "The Ice Road" i drugim.

Neesonov najnoviji akcijski projekt "Absolution" stiže u novembru. Film je režirao Hans Petter Moland, koji je bio reditelj i filma "Cold Pursuit", u kojem glavnu ulogu također ima Liam Neeson. Također, ranije ove godine Neeson je dobio ulogu uz Zacharyja Levija u filmu "Hotel Teheran", novom akcijskom trileru Guya Moshea.