Nova saradnja sa Sonyjem
10

Martin Lawrence vraća se kultnoj ulozi nakon 25 godina: Komedija "Blue Streak" dobija svoj nastavak

L. R.
Martin Lawrence (Foto: EPA-EFE)
Martin Lawrence (Foto: EPA-EFE)
Nakon uspjeha s filmom "Bad Boys: Ride Or Die", glumac Martin Lawrence i Sony žele oživjeti još jednu njegovu ulogu.

Kako pišu strani mediji, planirano je snimanje komedije " Blue Streak" reditelja Lesa Mayfielda iz 1999. godine gdje je 59-godišnji glumac ostvario ulogu Milesa Logana.

Film je trenutno u ranoj fazi razvoja i trenutno nije poznato ko će još glumiti u nastavku. Na scenariju radi Cole Maliska, a Martin Lawrence producira film kroz svoju produkcijsku kompaniju Run Tel Dat zajedno s Robertom Lawrenceom, Rae Proctor i Stacy Lyles.

Originalni film iz 1999. godine prati Milesa Logana, kradljivca dragulja koji pokušava vratiti dijamant kojeg je ostavio u policijskoj stanici. On se preruši u detektiva i sprijatelji s pravim policajcem.

Inače, film je ostvario veliki uspjeh u kinima u Sjevernoj Americi, gdje je zaradio gotovo 120 miliona dolara. Ipak, na Rotten Tomateosu, kritičari su mu dali ocjenu 35 posto, dok su ga gledatelji ocijenili 64 posto. Na platformi IMDb ima ocjenu 6,4.

Podsjećamo, Lawrence je nedavno glumio zajedno s Willom Smithom u Sonyjevom filmu "Bad Boys: Ride Or Die", koji je zaradio 56 miliona dolara na američkom tržištu, dok je na globalnom nivou zaradio više od 403 miliona dolara širom svijeta.