Na SFF-u
768

Meg Ryan dobila Počasno Srce Sarajeva: Onaj ko trpi agresiju se može ugledati na vas kao primjer

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Holivudska zvijezda Meg Ryan je večeras na 30. izdanju Sarajevo Film Festivala dobila Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Priznanje joj je uručio direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović. Počasno Srce Sarajeva ustanovljeno je 2005. godine s ciljem odavanja priznanja pojedincima za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju filmske industrije te podršci i razvoju Sarajevo Film Festivala.

"To je Sarajevo. Ima veća mu*a od ostalih. Sada, bilo ko, bilo gdje ko trpi bilo kakvu vrstu nasilja ili agresiju i osjeća se usamljeno, može se ugledati na ovo mjesto i vas kao primjer. Vi se dokaz da je raznolikost moć i da je umjetnost bilo šta zbog čega se osjećate manje usamljeno i da nas umjetnost povezuje bez ikakvih prepreka. Nema razdvajanja. Umjetnost, a ne rat", dodala je i još jednom se srdačno zahvalila na priznanju.

Večeras će u Ljetnom kinu Coca-Cola biti prikazan film "Imaš poštu" ("You've Got Mail") u kojem ona glumi. Ovaj film je davne 1999. godine prikazan na petom SFF-u.

Meg je jutros održala masterclass koji je vodio Danis Tanović. Između ostalog je navela kako voli dolaziti na festivale kao što je SFF.