Imala je 25 godina
5

Michelle Pfeiffer o snimanju kultnog klasika: Gotovo svaku noć bih zaspala u suzama

L. R.
Michelle Pfeiffer (Foto: EPA-EFE)
Michelle Pfeiffer (Foto: EPA-EFE)
Glumica Michelle Pfeiffer otkrila je kako joj je izgledalo snimanje kultnog filma "Scarface" iz 1983. godine.

Naime, 66-godišnja glumica je u podcastu The Skinny Confidential govorila je o svojim ulogama, gdje se posebno osvrnula na snimanja filma "Scarface".

Ona je bila u ulozi Elvire Hancock, dok je u ulozi Tonyja Montane bio Al Pacino. No, ono što mnogi tada nisu shvatali je da je Pfeiffer tada imala 25 godina, dok je Pacino imao 42 godine.

Al Pacino je do tog trenutka već imao uspješnu karijeru, dok je ona bila na početku holivudske karijere. Priznala je da u to vrijeme nije imala samopouzdanja te da bi često plakala.

"Gotovo svaku noć bih zaspala u suzama tokom snimanja 'Scarfacea'. Eto, koliko sam imala samopouzdanja. Proces audicije bio je stvarno intenzivan i naporan. Audicije su trajale možda dva mjeseca, ali meni su se činile kao godina. To je očito bila velika stvar za mene", rekla je.

Prisjetila se da je u to vrijeme bila jako nervozna, ali i da je Al Pacino bio ljubazan i velikodušan prema njoj na jednoj od audicija u New Yorku. Međutim, ona se osjećala loše jer je bila okružena iskusnim glumcima.

Iako je Pfeiffer mislila da neće dobiti ulogu, mjesec dana nakon navodno loših audicija dobila je povratni poziv da radi ekranizaciju filma. Nakon uloge u ovom filmu, glumica je dobila brojne značajne uloge i ostvarila svjetski uspjeh.