Premijera njenog filma
116

Mirjana Karanović o filmu "Majka Mara": Nakon premijere očekujem burne reakcije

N. C.
Mirjana Karanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Mirjana Karanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Na 30. Sarajevo Film Festivalu večeras je u Narodnom pozorištu održana svjetska premijera filma "Majka Mara" Mirjane Karanović.

Mirjana Karanović se na crvenom tepihu prošetala s glumcem Vučićem Perovićem koji je jedan od glavnih aktera u filmu.

"Gluma je uvijek bila moja strast pa tako je i sada. Uvijek sam bila ambiciozna, a kada sam bila mlađa mislila sam da to i nije baš primjereno. Međutim, ta me ambicija dovela da sam danas ovdje u ovim godinama, živa i da i dalje imam velike planove za budućnost. Očekujem burne reakcije nakon premijere, jer je ovo drugačija uloga od onih koje sam do sada igrala", kazala je Karanović koja je rediteljica i glavna glumica u filmu "Majka Mara".

"Majka Mara" donosi snažnu priču o Mari, uspješnoj poslovnoj ženi, skrhanoj zbog prerane smrti svog sina Nemanje. Emotivno se otuđuje i odbija da komunicira sa porodicom i prijateljima. Nakon što upozna Milana, Nemanjinog bliskog prijatelja, u odnosu sa njim pronalazi utjehu i mir. Kako se njih dvoje zbližavaju, otkriva se sve više činjenica o Nemanjinom životu i smrti, što Mari pruža priliku da se suoči sa sopstvenim životom i emocijama.

Scenario za film napisali su Maja Pelević, Ognjen Sviličić i Mirjana Karanović, dok je saradnik na scenariju bio Srđan Koljević.