Ponovo u majici s porukom
214

Mirvad Kurić: Bio sam na svjetskim festivalima, SFF je u top tri kada je riječ o organizaciji

N. O.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Mirvad Kurić večeras je također prošetao crvenim tepihom, a stigao je zajedno s ekipom filma "Djeda mraz u Bosni" koji je režirao Emir Kapetanović.
"Meni je uvijek drag Sarajevo Film Festival, volim ga, poštujem ga. Pogotovo ove godine, vidite da je napravljeno još više prostora za kino projekcije na otvorenom. Bio sam i na Marijin Dvoru i još na drugim mjestima", poručio je Kurić.

Istaknuo je kako smatra da je festival po organizaciji među najboljim svjetskim festivalima: "Bio sam i na svjetskim festivalima - Sarajevo Film Festival je u top tri kada je riječ o organizaciji i broju mjesta prikazivanja".

Na pitanje novinara gdje će smjestiti osvojeno Srce Sarajeva za najbolju mušku epizodnu ulogu u dramskoj seriji kazao je: "Ne određujem ja to, to supruga određuje gdje će se to upakovati u koji ćošak i koje mjesto".

Podsjetimo, Kurić je osvojio Srce Sarajeva za svoju ulogu u seriji "Znam kako dišeš" bh. rediteljice Jasmile Žbanić.

Bh. glumac se na tepihu još jednom pojavio u majici s natpisom Neretva, a nedavno je u Klix Studiju govorio o akciji Fondacije Atelje za društvene promjene ACT kojom žele ukazati na važnost spasa Une i Neretve. Nakon što je akcija pokrenuta, jučer je objavljeno da je zaustavljena gradnja hidroelektrane na Vrelu Une.

"Koga interesuje da li je Mirvad Kurić prošetao ćilimom u nekom sakou neke marke ili nekim patikama... Mislim da je važnije da pošaljemo neku poruku, ako je već velika gledanost, onda treba i jače i šire poruka da ode. Mene su pitali danas šta je s Unom - Una je riješena, idemo sad na Neretvu", kazao je glumac tom prilikom.