Mnogima je sad sporna
48

Nakon smrti Matthewa Perryja fanovi "Prijatelja" traže da se iz serije izbaci jedna scena

N. O.
Screenshot/NBC
Screenshot/NBC
Nakon prošlogodišnje smrti Matthewa Perryja obožavatelji "Prijatelja" pozvali su da se scena pete epizode sedme sezone serije potpuno ukloni.

Perry je poznat milionima ljudi širom svijeta upravo po ulozi Chandlera u "Prijateljima", a fanovi serije su bili posebno pogođeni viješću o njegovoj smrti.

Podsjetimo, glumac je prošle godine pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi u njegovoj kući u Los Angelesu. Obdukcija je navela da je preminuo od akutnih efekata ketamina, ali i davljenja.

Upravo to je razlog zbog kojeg fanovi pozivaju da se jedna scena iz popularnih "Prijatelja" izbriše. Na društvenim mrežama su istaknuli da je mnogima jeziva, nakon što se saznao uzrok glumčeve smrti.

Riječ je o detalju iz pete epizode sedme sezone koja je emitovana 2000. godine, a prikazuje Monicu i Chandlera kako pokušavaju da se fotografišu nakon zaruka. Chandler jednostavno nije u stanju da dobro ispozira za fotografiju, a Monica postaje sve više i više frustrirana.

Zatim kaže: "Chandlere, šta ti je s licem? Ova fotografija ima za cilj da kaže da će se Geller i Bing vjenčati, a ne da lokalna žena spašava morona koji se davi".

Kada se kamerman počne smijati, Monika mu odbrusi i kaže: "Hej, nemoj mu se smijati, on je moj davljenik".

Na društvenim mrežama, neki fanovi su rekli osjećaju da je šala sada malo previše, uzevši u obzir uzrok smrti Matthewa Perryja.

"Ovu scenu moraju izbaciti iz serije. Oni su prilično predvidjeli budućnost", "Ne, sada moraju da izbace ovu scenu", "Može li ova scena biti jezivija", pisali su na mrežama.