Imamo li novi kino hit?
41

Nastavak akcije iz 1996. godine osvojio je blagajne prvi dan prikazivanja, hvale ga i kritičari

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nastavak akcije iz 1996. godine, film "Twisters" osvojio je kino blagajne ovog petka, tokom svoje premijerne večeri, prikupivši 32,2 miliona dolara na tržištu u SAD-u, izvještava The Numbers.

The Post je nazvao film katastrofe, nastavak filma iz 1996. "Twister", "rebootom koji je zapravo vrijedan vašeg vremena". Na Rotten Tomatoesu ima ocjenu od 78 posto, a kritičari su hvalili "viziju reditelja" kao i specijalne efekte.

Film, u kojem glume Daisy Edgar-Jones i Glen Powell, donio je 10,7 miliona dolara u pretpregledima u četvrtak, a predviđa se da će na otvaranju ostvariti zaradu od 72 miliona dolara, prema The Hollywood Reporteru.

Poređenja radi, "Oppenheimer" koji je prošle godine poharao dodjele nagrada, prve večeri imao je zaradu od 33 miliona dolara.

U režiji Leeja Isaaca Chunga, u filmu glume Daisy Edgar-Jones, nominovana za Zlatni globus ("Where the Crawdads Sing", "Normal People") i Glen Powell ("Anyone But You", "Top Gun: Maverick") kao dvije suprotne strane koje se okupljaju kako bi pokušali predvidjeti, a možda i ukrotiti, ogromnu snagu tornada.

Edgar-Jones glumi Kate Cooper, bivšu lovkinju na oluje koja je tijekom studija lovila razorni tornado, a sada proučava uzorke oluje na ekranima na sigurnom u New Yorku. Njezin prijatelj Javi namami je natrag na otvorene ravnice da testira revolucionarni novi sistem praćenja. Tamo joj se putevi susreću s Tylerom Owensom (Powell), šarmantnom i bezobzirnom superzvijezdom društvenih medija koji uživa u objavljivanju svojih avantura u lovu na oluje sa svojom razuzdanom ekipom, što opasnije to bolje.

Kako se sezona oluja pojačava, oslobađaju se zastrašujući fenomeni dosad neviđeni, a Kate, Tyler i njihovi konkurentski timovi nađu se točno na stazama višestrukih olujnih sistema koji se skupljaju iznad središnje Oklahome u borbi njihovih života.

U filmu Twisters 2 također glume i Anthony Ramos nominiran za Zlatni globus ("In the Heights") kao Javi, Brandon Perea ("Nope"), dobitnica Zlatnog globusa Maura Tierney ("Beautiful Boy") i Sasha Lane ("American Honey"), zajedno s Davidom Corenswetom (nadolazeći "Superman: Legacy"), Daryl McCormack ("Peaky Blinders"), Kiernan Shipka ("Chilling Adventures of Sabrina") i Nik Dodani ("Atypical").

Vezani članci