Naslijedila Oliviu Colman
235

Netflix objavio prvu fotografiju Imelde Staunton u ulozi kraljice Elizabete II

N. O.
Imelda Staunton u seriji "The Crown" (Foto: Twitter)
Imelda Staunton u seriji "The Crown" (Foto: Twitter)
Na svojim profilima na društvenim mrežama Netflix je objavio prvu fotografiju Imelde Staunton koja je naslijedila Oliviu Colman u ulozi kraljice Elizabete II u petoj sezoni serije "The Crown".

Produkcija raskošne kraljevske drame je započela ranije ovog mjeseca u Velikoj Britaniji, a potpuno nova glumačka ekipa stupila je na mjesto najpoznatije britanske porodice.

Nedugo nakon snimanja, na službenom Twitter profilu serije objavljena je fotografija Imelde uz opis: "Rani pogled na našu novu kraljicu Elizabetu II, Imeldu Staunton".

Staunton zamjenjuje Oliviu Colman koja je zaradila nominaciju za za Emmy tumačeći kraljicu, a Imelda će predstavljati njeno veličanstvo za vrijeme sedmogodišnjeg mandata premijera Johna Majora.

Majora glumi Jonny Lee Miller, dok je Lesley Manville princeza Margaret, Jonathan Pryce će glumiti princa Philipa, a Elizabeth Debicki pojavit će se kao princeza Diana. Dominic West potvrđen je kao princ Charles.

Prema Deadlineu priče u petoj sezoni će uključivati bombastični intervju princeze Diane za BBC, koji je posljednjih mjeseci dospio na naslovnice nakon što je istraga otkrila veličinu prevare reportera Martina Bashira u osiguravanju intervjua.

Govoreći za BBC o tumačenju kraljice ranije ove godine, Staunton je rekla da uloga je uloga dodatno komplikovana jer The Crown bilježi novija razdoblja britanske povijesti.

"Mislim da je moj dodatni izazov, kao da mi je to potrebno, to što sada radim verziju kraljice s kojim smo malo bolje upoznati. S Claire Foy to je bila gotovo historija i sada igram onu za koju bi ljudi mogli reći 'ona to ne radi', 'nije takva'", objasnila je Staunton.