Trenutno najgledaniji
24

Netflixov horor "Don't Move" nije ispunio očekivanja gledatelja, kritičari mu dali značajno veću ocjenu

L. R.
Screenshot/X
Screenshot/X
Unatoč velikim očekivanjima, ljudi nisu oduševljeni trenutno najgledanijim Netflixovim filmom "Don't Move".

Horor "Don't Move" kojeg je Netflix objavio 25. oktobra za samo nekoliko dana postao je popularan, a sam trailer za jedan dan je prikupio više od milion pregleda te privukao veliku pažnju ljubitelja napetih filmova.

Međutim, sudeći prema ocjenama na Rotten Tomatoesu i IMDb-u, gledatelji nisu oduševljeni filmom. Kritičari na Rotten Tomatoesu ocijenili su ga s 70 posto, dok su ga gledatelji ocijenili sa samo 43 posto. Film na IMDb-u ima ocjenu 5.9/10.

Screenshot/Rotten Tomatoes
Screenshot/Rotten Tomatoes

Iako se ocjena kritičara na Rotten Tomatoesu čini sasvim pristojnom, zapravo je zanimljivo da je viša u odnosu na ocjenu gledatelja jer horor filmovi uglavnom imaju više negativnih reakcija kod kritičara.

Film je nastao u produkciji Sama Raimija, a u glavnim ulogama našli su se Kelsey Asbille i Finn Wittrock. Reditelji filma su Brian Netto i Adam Schindler.

Radnja prati Iris, koja pokušava preživjeti nakon što joj je ubrizgan paralitik. Njen živčani sistem se gasi, dok je misteriozni ubica pokušava pronaći u šumi. Ona ima samo 20 minuta prije nego što u potpunosti bude paralizirana.