S Colinom Farrellom
64

Nižu se reakcije na film "Pingvin": Uvrnuto, uznemirujuće i duboko zadivljujuće

D. J.
Foto: Max
Foto: Max
"Pingvin", osmodijelna limitirana koja nastavlja epsku kriminalističku sagu Matta Reevesa, započetu globalnim blockbusterom "The Batman" stigla je na streaming servis Max

"Pingvin", osmodijelna limitirana koja nastavlja epsku kriminalističku sagu filmaša Matta Reevesa, započetu globalnim blockbusterom "The Batman" stigla je na streaming servis Max. U glavnoj ulozi je Colin Farrell kao Oz Cobb (poznat kao Pingvin), u ulozi Batmanovog najvećeg neprijatelja koji postaje glavni kriminalac u Gotham Cityju.

Prestižni Variety među prvima je napisao osvrt na ovu seriju, nazivajući seriju "uvrnutom, uznemirujućom i duboko zadivljujućom". Dodali su i kako važnu ulogu u svemu ima i sam grad Gotham, a sam Pingvin najbolje ilustrira kako se korupcija, zlouporaba i zgrtanje bogatstva mogu rasplamsati te s jedne strane uništiti živote nekih građana na uštrb onih koji se uzdižu.

A ono što je, iz pera Varietyja, najdomljivije je rad vizažista Michaela Marina koji je pretvorio Colina Farrella u Pingvina koji je jednako jadan koliko i užasan.

S druge strane Hollywood Reporter ne dijeli takvo oduševljenje s novim Max-ovim uratkom. U tekstu stoji: "Ne kažem da je Max-ov Pingvin izvedenica, ali to je druga TV serija u manje od šest mjeseci u kojoj Colin Farrell glumi lika opsjednutog glamurom crno-bijelih filmova starog Hollywooda."

Ovakvi pristupi ikonskim pričama pretpostavljaju da je u procesu poticanja publike da navija za likove koji su tradicionalno proglašeni kao 'junaci', došlo do neuspjeha da se prizna da čak i naizgled najgori likovi svoju užasnost imaju ukorijenjenu u dobro nam znanim uvjetima kod ljudi - usamljenost, trauma, izlječiva psihička bolest.

"Pingvin" je spinoff "Batmana" Matta Reevesa i već prizemnog pristupa predanju DC Comicsa koji nam je predstavio Farrella, potpuno neprepoznatljivog ispod slojeva protetike, kao vlasnika noćnog kluba i drugorazrednog gangstera.