"Nobody Wants This"
25

Nova Netflixova humoristična serija u samo dva dana prikupila sjajne ocjene kritičara i gledatelja

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Nakon samo dva dana od objavljivanja, nova Netflixova serija "Nobody Wants This" oduševila je gledatelje, ali i kritičare.

Prema ocjenama kritičara na platformi Rotten Tomatoes trenutno ima ocjenu od 93 posto, dok su je gledatelji ocijenili ocjenom 89 posto. Na IMDb-u ima ocjenu 8.1/10.

Riječ je romantičnoj humorističnoj seriji, čija prva sezona ima 10 epizoda. Svaka epizoda traje 30 minuta, a u glavnim ulogama su glumica Kristen Bell i glumac Adam Brody. Ostalu glumačku postavu čine Justine Lupe, Timothy Simons, Jackie Town, Sherry Cola i drugi.

Radnja serije prati odnos između voditeljice podcasta Joanne (Kristen Bell) i rabina Noe (Adam Brody). Joanna je glasna feministkinja koja vodi podcast o vezama i seksu, dok je Noah mladi rabin. Tu ne bi bilo ništa čudno da se jednom drugom ne sviđaju. Zbog toga je njihov odnos posebno izazovan.

Screenshot/Rotten Tomatoes
Screenshot/Rotten Tomatoes

Autorica serije Erin Foster ranije je objasnila da je serija inspirisana njenim životom, budući da je njen suprug druge vjere. U početku je planirala snimiti dokumentarac, ali se na kraju ipak odlučila uraditi humorističnu seriju. Glavni lik je inspirisan njenim suprugom i sam proces potražnje idealnog glumca bio je zahtjevan.

"Lik je inspirisan mojim suprugom, a moj suprug je neko ko te ne može natjerati da se osjećaš loše", navela je.

Zanimljivo je i da je sam trailer privukao pažnju te strani mediji navode da je u jednom danu pregledan više od dva miliona puta, zbog čega se i očekivao veliki uspjeh serije.