Razočarao gledaoce
39

Novi Netflixov najgledaniji film prikupio je 60 miliona sati gledanja, ali i katastrofalne recenzije

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Nova Netflixova akciona komedija "The Union" popela se na prvo mjesto najgledanijih, što je u potpunoj suprotnosti s recenzijama i kritičara, ali i gledalaca.

Od izlaska 16. augusta film je došao na prvo mjesto Top 10 globalne liste najgledanijih s čak 60 miliona sati gledanja.

U filmu glumi Mark Wahlberg koji tumači lik Mikea, građevinskog radnika u New Jerseyu, koji se nađe bačen u svijet super špijuna kada njegova srednjoškolska ljubav Roxanne (koju glumi Halle Berry), traži njegovu pomoć u misiji američke obavještajne službe.

Film je dobio uglavnom negativne kritike gledalaca, a samo manjina ga je smatrala zabavnim. Većina gledalaca smatra da je film "generički".

"Mislim da su moja očekivanja bila niska, jer nisam imao nikakva očekivanja, ali Netflix je ipak uspio razočarati filmom 'The Union'", glasio je jedan od komentara gledalaca.

Na Twitteru je niz korisnika označio "The Union" kao najgori film koji su pogledali.

Ovaj osjećaj se ogleda u nepovoljnoj ocjeni filma na web stranici Rotten Tomatoes koja skuplja recenzije gdje ima ocjenu od 37 posto gledanosti na osnovu više od 60 recenzija kritičara i tek 23 posto ocjenu publike.

Prema Rotten Tomatoesu, od 10 filmova u kojima je Berry glumila od 2014. godine, "The Union" je najslabije ocijenjen prema publici.