U decembru na Netflixu
41

Objavljen je teaser za novi film Angeline Jolie: Uloga za koju joj već predviđaju Oscara

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Objavljen je teaser za film Maria Pabla Larraina s Angelinom Jolie u ulozi legendarne operske pjevačice Marie Callas, a neki kritičari joj već za ovu ulogu predviđaju Oscara.

Netflix je predstavio prvi trailer za hvaljeni film, koji je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu i dobio je osmominutne ovacije, najavljujući nagrade za sam film i Jolie.

Angelina glumi grčku sopranisticu Mariju Callas, rođenu u Americi, a koja je preminula od srčanog udara u 53. godini. Kao što sugerira teaser, "Maria" će pokrivati ​​životnu priču pjevačice.

Uz Jolie, u glumačkoj ekipi su i Valeria Golino ("Rain Man"), Kodi Smit-McPhee ("The Power of the Dog"), Haluk Bilginer ("Winter Sleep"), Alba Rohrwacher ("Moj briljantni prijatelj"), Pierfrancesco Favino ("World War Z"), Jeremy Wheeler ("The Crown") i Rebecka Johnston ("Midsommar").

Film prati američko-grčku sopranisticu dok se povlači u Pariz nakon glamuroznog i burnog života u očima javnosti i pokušava da vrati svoj glas i samopouzdanje na sceni.

Larrain pokriva sve - ne samo Callasine bliske odnose sa njenim osobljem i njeno rano djetinjstvo, već i razloge zašto se upustila u dugotrajnu aferu sa tajkunom Aristotelom Onazisom.

Nakon premijernog prikazivanja filma, neki kritičari već su joj predvidjeli sigurnu nominaciju za Oscara, a neki i sam zlatni kipić. Među njima, Jada Yuan je u Washington Postu napisala da je "sigurno da će dobiti nominaciju za najbolju glumicu".

U The Irish Timesu, Donald Clarke je rekao da Jolie "konačno ima glavnu ulogu koju zaslužuje", a Kyle Buchanan iz New York Timesa također je sugerisala da bi film mogao biti "Joliein povratak Oscara".

Film "Maria" će biti dostupan u odabranim kinima 27. novembra, a premijerno emitovanje na Netflixu slijedi 11. decembra.