Priča o Bobu Dylanu
11

Objavljen je trailer za film "A Complete Unknown": Glavnom glumcu već predviđaju Oscara

D.V.
Timothee Chalamet (Youtube)
Timothee Chalamet (Youtube)
Searchlight Pictures objavio je trailer za novi film "A Complete Unknown" u kojem Timothee Chalamet igra glavnu ulogu legendarnog Boba Dylana.

Radnja filma je smještena u rane 1960. godine i utjecajnu njujoršku muzičku scenu, a prati 19-godišnjeg muzičara iz Minnesote, Boba Dylana. Kroz film je prikazan Dylanov put ka uspjehu, od folk pjevača u koncertnim dvoranama do vrhova muzičkih listi.

Njegove pjesme postale su svjetski prepoznate, a svemu je presudila jedinstvena izvedba rock and rolla na Newport Folk Festivalu 1965. godine.

Osim Chalameta u filmu igraju Elle Fanning, Boyd Holbrook, Edward Norton, Monica Barbaro, Scoot McNairy i Dan Fogler. Scenarij su radili James Mangold i Jay Cocks prema knjizi "Dylan Goes Electric" autora Elije Walda.

Prema reakcijama gledatelja trailera, mnogi smatraju da će "A Complete Unknown" biti jedan od najboljih biografskih filmova ove godine, a da će kroz ovu ulogu Chamalet biti u prilici za osvajanje Oscara. On je posebno iznenadio sa izvedbama Dylanovih pjesama kroz film.

Premijera filma u nekoliko svjetskih kina planirana je za kraj ove godine.