Nedavno imao premijeru
61

Oproštajna turneja Eltona Johna: Dokumentarac koji ne biste trebali propustiti

A. Ć.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novi dokumentarac o posljednjoj turneji legendarne muzičke ikone, Eltona Johna donosi uvid u njegovu nevjerojatnu karijeru i emotivno oproštajno putovanje. Film "Elton John: Never Too Late" je premijerno prikazan na Londonskom filmskom festivalu.
Film se fokusira na koncert Eltona 2022. godine na stadionu Dodger u Los Angelesu, mjestu gdje je prvi put nastupio 1975. godine.

Dokumentarac dolazi nakon biografskog filma "Rocketman" iz 2019. godine, u kojem je Taron Egerton glumio Eltona. Ovaj novi projekat produbljuje priču o njegovoj muzičkoj karijeri, ali i ličnim borbama koje je prolazio te načinu na koji su mu prijatelji i porodica pomogli u tim teškim vremenima.

Turneja "Farewell Yellow Brick Road", koja se smatra Eltonovim posljednjim koncertnim putovanjem, obuhvatila je 330 datuma od 2018. do 2023. godine. Ovaj projekt nije samo oproštaj, već i proslava njegove nevjerojatne karijere koja traje više od pet decenija.

Kritičari su na premijeri dokumentarca imali različita mišljenja, ali je većina saglasna da film nudi autentičan prikaz Eltonove ličnosti i njegove strasti prema muzici.

Dokumentarac o njegovoj oproštajnoj turneji nije samo prikaz muzičkih uspjeha, već i duboko emotivna priča o putovanju jednog od najvećih umjetnika našeg vremena. Elton John ostavlja neizbrisiv trag u muzici, a ovaj film predstavlja savršen način da se oprostimo od njegove nevjerojatne karijere.

"Elton John: Never Too Late" će 13. decembra biti dostupan na streaming platformi Disney+.