Premijera 17. jula
231

Pogledajte trailer za novu sezonu serije "The Ark" u kojoj glumi Adnan Hasković

I. S.
Objavljen je trailer za drugu sezonu serije "The Ark" u čijoj glumačkoj postavi je i boanskohercegovački glumac Adnan Hasković.

Hasković se pojavljuje u finalu druge sezone, u posljednje dvije epizode. "The Ark" je nastala u okviru SYFY Original platforme, a premijera je 17. jula na SYFY kanalu i spomenutoj platformi. Ovaj bh. glumac će u trećoj sezoni biti stalna postava u seriji.

Kreator serije je čuveni holivudski producent Dean Devlin, koji je poznat po filmovima "Independence Day" s Willom Smithom, "Geostorm" s Gerardom Butlerom, "The Patriot" s Melom Gibsonom i Heathom Ledgerom i mnogim drugim.

Priča prati preostalu posadu svemirske letjelice poznate kao Ark One, koja mora postati najbolja verzija sebe kako bi ostala na kursu i preživjela nakon katastrofalnog događaja koji je prouzrokovao golema razaranja i gubitak života.

"Bilo je fenomenalno raditi na seriji 'The Ark'. Svemirski brod Ark slijeće na novu planetu na kojoj se između ostalih nalazi i moj lik. Finale serije u kojoj se pojavljujem režirao je Jonathan Glassner koji je radio na velikim i planetarno poznatim serijama poput 'CSI: Miami', 'The Outpost', '21 Jump Street' s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi te mnogim drugim. Rad s njim je neprocjenjivo iskustvo i jako me raduje nastavak saradnje na trećoj sezoni serije", rekao je Hasković ranije za Klix.ba.