Snima se u Sarajevu
89

Posjetili smo set filma "Udovac": Izudin Bajrović tumači glavnu ulogu, režija Harija Šečića

N. O.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Snimanje debitantskog filma "Udovac" reditelja i scenariste Harija Šečića danas se privodi kraju, a Klix.ba posjetio je set posljednjeg dana snimanja.

Dio radnje filma "Udovac" odvija se u Bečkoj kafani u hotelu Evropa u Sarajevu, a na fotografijama se mogu vidjeti Lana Stanišić i Izudin Bajrović dok snimaju posljednje scene.

"Udovac" je priča o starijem muškarcu kojem iznenada umire supruga te se navikava na nove okolnosti, preispitujući pri tome svoj odnos u dugogodišnjem braku i prema supruzi.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Glavnu ulogu tumači Izudin Bajrović, a pored njega uloge su ostvarili i Lana Stanišić, Nermin Omić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Edin Avdagić, Dino Bajrović, Emir Fejzić, Vanesa Glođo, Minka Muftić, Gordana Boban, Mediha Musliović, Damir Kustura, Alena Džebo, Sead Pandur, Enes Salković, Belma Salkunić, Rijad Gvozden, Amar Čustović, Emina Macić, Ata Bećiragić, Ahmed Husak, Vedran Tuce, kao i Alija Aljović.

Producenti filma su Hari Šečić i Kerim Mašović. Autorski tim čine i direktor fotografije Amel Đikoli, kostimografkinja Lejla Ramić, scenografkinja Vanja Nogo, šminkerka je Lamija Hadžihasanović Homarac, a snimatelj tona Adis Baždarević.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Film je sniman u produkciji Udruženja za umjetnost, kulturu i sport Spektar, a podržala ga je i Fondacija za kinematografiju i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.