Ruši rekorde
24

Posljednja ima 223 miliona sati gledanja: Sve sezone ove serije su u top 10 najgledanijih na Netflixu

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Posljednja sezona Netflixove serije "Bridgerton" je izašla u dva dijela (prvi u maju i drugi u junu) i petu sedmicu zaredom je na prvom mjestu najgledanijih. Zanimljivo je da su i prethodne dvije sezone među 10 najgledanijih.

Netflixova serija "Bridgerton", koju je kreirao Chris Van Dusen i producirala Shonda Rhimes, brzo se zacementirala kao orijentir pop kulture u četiri godine od premijere.

Ljubavna drama oborila je rekorde kada je debitovala na streaming servisu 2020. godine i samo je nastavila svoj historijski niz sa svojom posljednje objavljenom sezonom, koja je na Netflix stigla u dva dijela - prvi dio je objavljen u maju, a drugi u junu.

Upravo su sve tri sezone na listi najgledanijih na Netflixu na globalnom nivou. Treća i posljednje objavljena je na prvom mjestu petu sedmicu zaredom i ima 223 miliona sati gledanja od izlaska. Prva sezona "Bridgertona" je na šestoj poziciji s 22 miliona sati gledanja dok je druga sezona na devetom mjestu liste s 19 miliona sati gledanja.

U prvih 28 dana, "Bridgerton" je gledalo zapanjujuća 82 miliona domaćinstava. To znači da je otprilike 40 posto pretplatnika Netflixa odlučilo da je pogleda. Kao rezultat toga, imala je najbolji debi ikada za originalnu seriju na streaming servisu.

Screenshot/Netflix
Screenshot/Netflix

Tokom 2022. godine, Bridgertonova druga sezona bila je Netflixova najgledanija TV serija na engleskom jeziku svih vremena. Serija je dobila pozitivne recenzije za obje svoje sezone, zasluživši pohvale za kostime, glumu, dramatične priče te raznoliku reprezentaciju na ekranu.

Zahvaljujući takvoj reakciji publike je 2021. godine, uoči premijere druge sezone, najavljeno da će izaći i treća i četvrta sezona.

Radnja serije je smještena u rane 1800-te u alternativnoj eri u kojoj je George III uspostavio rasnu jednakost i mnogim ljudima afričkog porijekla dodijelio aristokratske titule zbog afričkog naslijeđa svoje supruge, kraljice Charlotte. Prati osmero braće i sestara porodice Bridgerton koji u londonskoj aristokratiji nastoje pronaći ljubav.