Režija Michaela Baya
9

Povratak dvojca koji je započeo serijal "Bad Boys": Will Smith u glavnoj ulozi u još jednoj akciji

D.V.
Will Smith i Michael Bay (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Will Smith i Michael Bay (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Prateći uspjeh filma "Bad Boys: Ride od Die", Will Smith radi na povezivanju sa rediteljem koji mu je pomogao započeti sa projektom "Bad Boys" prije skoro 30 godina.

Iako dogovor još nije završen, za Deadline je potvrđeno da je Michael Bay u završnim pregovorima oko režije novog Netflixovog akcionog filma "Fast and Loose" u kojem će ulogu imati upravo Will Smith. Iako datum početka snimanja još nije poznat, procjene su da će film vjerovatno biti naredni projekat za obojicu.

Prije novosti o ovom projektu postojale su tvrdnje da će Smith izostati iz trilera "Sugar Bandits". Upravo to nagovještavalo je dolazak novog i jačeg projekta "Fast and Loose".

Radnja filma prati čovjeka koji se budi u Tijuani i ne sjeća se ničega. Pokušavajući se prisjetiti bar dijela svog života i prošlosti, on saznaje da je živio dva života, i to jedan kao kriminalac, a drugi kao tajni agent CIA-e. Scenarij filma radili su Jon Hoeber, Erich Hoeber, Chris Bremner i Eric Pearson.

Nakon filma "Bad Boys: Ride od Die", koji je zaradio 400 miliona dolara u kinima širom svijeta, procjenjuje se da će i film "Fast and Loose" donijeti pozitivne rezultate. Ovo je izuzetno bitan Netflixov projekat, a na samom početku ideja ponovnog povezivanja Smitha i Baya činila se zahtjevnom.

Saradnja Smitha i Baya počela je još 1995. godine kroz originalni i prvi film "Bad Boys", koji je obojici donio ogromnu slavu. Nakon još jednog uspješnog projekta, "Bad Boys II" iz 2003. godine, Smith i Bay su ostali u kontaktu uz želju za novim zajedničkim projektima.

"Bay Boys" projekat je koji je Smitha i Baya lansirao među najuspješnije u filmskoj industriji. Također, Bay je režirao akcioni triler "Underground" 2019. godine,koji je donio pohvalne rezultate. Njegov triler "Ambulance" iz 2022. jedan je od najgledanijih akcijskih filmova.