Prvi vikend prikazivanja
57

Povratak Willa Smitha i Martina Lawrencea: "Bad Boys: Ride or Die" zaradio 104 miliona dolara

D.D.
"Bad Boys: Ride or Die", četvrti nastavak serijala u kojem su glavne uloge ostvarili Will Smith i Martin Lawrence zaradio je 104 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja.

Nastavak originalnog filma iz 1995. godine je prvi Smithov veliki film od napada na Chrisa Rocka na bini Oscara 2022. godine. Djeluje da to nije mnogo utjecalo na publiku uzevši u obzir da je film prilično dobro prihvaćen širom svijeta.

Iako se ne radi o obaranju bilo kakvih rekorda, film je prilično dobro prošao zaradivši 56 miliona dolara u SAD-u i 48,6 miliona dolara na međunarodnom box officeu.

Publika je bila otvorenija od kritičara filma "Bad Boys: Ride or Die" koji na Rotten Tomatoesu ima ocjenu od 64 posto.

Adil El Arbi i Bilall Fallah su se vratili da režiraju četvrti film koji prati detektive Mikea i Marcusa dok istražuju korupciju u policiji u Miamiju. Međutim kada ih zamka pretvori u bjegunce, duo je prisiljen da radi nezakonito kako bi riješio slučaj.

"Ride or Die" je koštao 100 miliona dolara, a ne očekuje se da će srušiti nastavak "Bad Boys for Life" koji ima njaveću zaradu u franšizi sa 206 miliona dolara u SAD-u i 426 miliona dolara globalno.

"Jako malo akcionih komedija dođe do četiri nastavka - šale više nisu tako smiješne i događaji se ponavljaju – ali kada to uspiju, dobro se drže", rekao David A. Gross iz filmske konsultantske firme Franchise Entertainment Research, "'Bad Boys' je u elitnom društvu, a serijal ima prostora za prikazivanje".