Počinje 25. septembra
44

Poziv za volontiranje na 19. Pravo Ljudski Film Festivalu

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Otvoren je poziv za volontere i volonterke na 19. izdanju Pravo Ljudski Film Festivala koji će ove godine biti održan od 25. do 30. septembra.

"Pozivamo starije od 16 godina, koji vole filmsku umjetnost, druženje, rad u timu te žele sticati nova znanja, vještine i iskustva, da nam se pridruže u organizaciji festivala", poručili su organizatori.

Tokom trajanja PLJ19, volonteri/ke će imati priliku raditi na:

  • Promociji festivala, što podrazumijeva podjelu promotivnog materijala, rad na festivalskim lokacijama i informiranje festivalske publike;

  • Radu sa gošćama i gostima festivala - dočeku stranih redatelja i redateljica, te pružanju pomoći, ukoliko im je tokom boravka potrebna;

  • Opremanju prostora, što podrazumijeva uređivanje enterijera u kojima će se održavati festivalske aktivnosti, postavljanje tehnike, oznaka i slično;

  • Logistici festivala, što podrazumijeva podršku organizacionom timu, koordinaciju festivalskih dešavanja, lokacija i rada ostalih volontera.

Raspodjelu zadataka pravit će u skladu s vašim vještinama i sklonostima, a volonteri će imati priliku i za angažman u drugim poljima u kojima žele steći znanje i iskustvo.

PLJFF za vas osigurava osvježenje i pristup svim projekcijama i popratnim događajima, kao i druženje s gostima. Svim volonterima koji budu dio 19. Pravo Ljudski Film Festivala bit će dodijeljena potvrda o volontiranju.

Napominjemo da volontiranje na Pravo Ljudski Film Festivalu ne podrazumijeva novčanu naknadu. Pravo Ljudski također nije u mogućnosti pokriti troškove putovanja i smještaja u Sarajevu.

Prijave slati najkasnije do 13. septembra na mail adresu [email protected]. Nakon zatvaranja konkursa, Pravo Ljudski će organizirati obavezni pripremni sastanak za volontere i volonterke.