Imao je 46 godina
100

Preminuo Benji Gregory, zvijezda popularnog sitcoma "Alf" iz '80-ih

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Umro je Benji Gregory, bivši dječiji glumac i zvijezda popularnog sitcoma "Alf" iz 80-ih godina. Imao je 46 godina.

Njegova sestra, Rebecca Hertzberg-Pfaffinger, rekla je za New York Times da su Gregory i njegov pas pronađeni mrtvi u njegovom automobilu 13. juna na parkingu banke u Peoriji, Arizona.

Hertzberg-Pfaffinger je također objavila vijest na Facebooku u srijedu, rekavši da porodica vjeruje da je Gregory zaspao i "preminuo od toplotnog udara u vozilu". Ona je za NYT rekla da se zvanični uzrok smrti još uvijek čeka.

Gregory je tumačio lik Briana Tannera, najmlađeg djeteta u porodici Tanner, u sitcomu "Alf", koji prati vanzemaljca koji živi sa porodicom u predgrađu. Iako je to njegov najpriznatiji i najslavniji rad, Gregory je također nekoliko puta gostovao u raznim TV serijama tokom 1980-ih i ranih 1990-ih, uključujući "The A-Team", "TJ Hooker", "Fantasy Island" i "The Twilight Zone".

Nakon svoje rane glumačke karijere, Gregory se povukao iz Hollywooda i bavio se drugim interesima, uključujući boravak u američkoj mornarici.

Prijavio se 2003. godine i diplomirao da postane pomoćnik aerografa, specijalizirajući se za meteorologiju i oceanografiju. Svoju stručnost koristio je da daje prognoze i upozorenja za sigurnost avijacije i nautike.