Snimali i u Dubrovniku
0

Prepoznajete li hrvatskog glumca? Za ulogu u Netflixovoj seriji je u potpunosti promijenio izgled

L. R.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Nova sezona Netflixove hit serije "Vikings: Valhalla" uskoro će biti objavljena, a u njoj će se pojaviti i poznati hrvatski glumac. Za ulogu vikinga imao je dugu bradu i platinasto-plavu kosu.

Riječ je o Goranu Višnjiću, koji je za ulogu u popularnoj seriji morao u potpunosti promijeniti svoj izgled. On će glumiti Erika Crvenog, oca Leifa Erikssona i Freydisa. Nova sezona bit će dostupna na 11. jula na Netflixu.

Nakon nekoliko referenci na lik u seriji, Erik Crveni konačno se pojavljuje u novoj sezoni. Poznato je da živi u egzilu na Grenlandu zbog zločina koje je počinio na Islandu i u Norveškoj.

Inače, "Vikings: Valhalla" je spin-off serije "Vikings" History kanala, a radnja se odvija tokom 11. vijeka pred kraj vikinškog doba. Fokusira se na avanture Leifa Eriksona, Freydisa, Haralda Hardrada i normanskog kralja Williama Osvajača.

U seriji glume i Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Sam Corlett, Johannes Johannesson, David Oakes, Laura Berlin i Caroline Henderson.

Zanimljivo je da su neke epizode snimane u Trstenom u blizini Dubrovnika. Glasine o snimanju serije u Dubrovniku krenule su još prije 2020. godine, a navodi se da je sve spriječila pandemija. Prethodno je u ovom gradu snimana i serija "Igra prijestolja", čija su mjesta snimanja dio popularnih pješačkih tura Dubrovnika.