U Los Angelesu
0

Producentica Lynda Obst preminula u 74. godini

D. V.
Lynda Obst (Foto: EPA-EFE)
Lynda Obst (Foto: EPA-EFE)
Producentica Lynda Obst preminula je u Los Angelesu u 74. godini.

Njen brat Rick Rosen za Variety je potvrdio vijest o njenoj smrti i istakao: "Ponosan sam na nju. Bila je strastveno posvećena svom poslu, ali i porodici."

Poznato je da se tokom ove godine ona borila sa hroničnom bolešću pluća.

Kroz svoju karijeru radila je kao producentica u TV serijama uključujući "The Hot Zone", "Good Girls Revolt", "Hot in Cleveland" i "Helix". Među njenim ostalim ostvarenjima ističu se "How to Lose a Guy in 10 Days", "Hope Floats", "Bad Girls" i "The Fisher King."

Također, radila je na produkciji poznatih filmova poput "Sleepless in Seattle", "Flashdance" i "Adventures in Babysitting".

Ona je radila na editovanju knjige "The Sixties" koja je kasnije razvijena u mini-seriju, a imala je priliku raditi kao urednica u New York Times Magazinu.

Nakon njenog dolaska u Los Angeles, Lynda je dobila priliku za rad u Casablanca Records i FilmWorks gdje je razvila scenarij za "Flashdance" što je bio njen prvi projekat na kojem je radila produkciju.

Osim ovih radila je produkciju na još mnogo projekata te napisala dvije knjige o filmskoj industriji pod nazivom "Hello, He Lied & Other Tales From the Hollywood Trenches" i "Sleepless in Hollywood: Tales From the New Abnormal in the Movie Business."

U svijetu filmske industrije ostaje upamćena po svim svojim ostvarenjima i velikim projektima.