Globalna top 10 lista
49

Romantična drama je već dvije sedmice najgledaniji film na Netflixu, ali je razočarao kritičare

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Romantična komedija "Lonely Planet" najgledaniji je film na Netflixu već dvije sedmice zaredom, međutim, uprkos gledanosti kritičari nisu oduševljeni.

Streaming servis neprestano objavljuje nove naslove, a "Lonely Planet" je još jedna romantična drama u Netflixovoj produkciji koja nije oduševila kritičare. Na Rotten Tomatoesu ima rezultat od 38 posto, a kritičari poput Jen Yamato iz Washington Posta navode da "ova letargična romantična drama forsira hemiju tamo gdje je nema".

Film prati Lauru Dern kao novopečenu spisateljicu Katherine Loewe koja započinje punu ljubavnu vezu s mlađim muškarcem (kojeg glumi Liam Hemsworth) nakon susreta u idiličnom skloništu za pisce u Maroku.

U protekle dvije sedmice, ova ljubavna drama bila je na prvom mjestu Netflixove globalne top 10 liste sa 21,9 miliona sati gledanja i 13,7 miliona pregleda.

Bez obzira što je dvije sedmice na broju jedan, film nije previše popularan među kritičarima kao što je onaj The Hollywood Reportera koji je kazao: "Niti dovoljno dosadan da bude bolan ni dovoljno zabavan da zainteresuje, jednostavno je previše blag da bi ostavio veliki utisak".

Foto: Netflix
Foto: Netflix

Film su opisivali kao dosadan i monoton, a jedan od kritičara Common Sense Medije navodi: "Uprkos prekrasnim glumcima, primamljivoj lokaciji i zanimljivoj ideji iznenađujući je nedostatak strasti u paketu kao cjelini".