Horor iz 1996. godine
51

Salma Hayek se prisjetila filma u kojem nije htjela glumiti zbog zmije: Pobijedila sam svoj najveći strah

D. V.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Pred Noć vještica, glumica Salma Hayek se prisjetila snimanja filma "From Dusk Till Dawn".

Na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj pozira sa maskom na licu, a u jednom od ranijih intervjua je priznala da se ne sjeća snimanja ovog filma jer ju je paralizovao strah od zmija.

"Quentin Tarantino mi je rekao da ću morati plesati sa zmijom, na šta sam odgovorila da ne mogu jer ih se užasno bojim. Ipak, na kraju sam pristala i to je bilo dobro za mene jer sam se suočila sa svojim najvećim strahom. Nije bilo nikakve koreografije, već je sve bilo improvizovano", navela je.

Glumica se nakon plesa u baru iz ljepotice pretvara u vampira i tada počinje sam film.

"From Dusk Till Dawn" je američki akcioni horor iz 1996. godine koji je režirao Robert Rodriguez i napisao Quentin Tarantino prema priči Roberta Kurtzmana.

Tarantino i George Clooney odigrali su ulogu dvojice loše braće - Setha i Richieja Gecka, koji nakon niza pljački u kojima su ostavili rijeku krvi kreću u Meksiko uživati u plodovima svojih zločina. Kako bi uspjeli preći preko granice oni otimaju Jacoba Fullera i njegovo dvoje djece - Kate i Scotta.

Kada su se našli južno od granice, parkirali su kamper kod sumnjivog bara gdje su se sastali sa lokalnim lopovom, a nakon nekoliko pića shvatili su da nisu u klasičnom baru jer se ova lokacija puna krvoločnih vampira. Iako nisu imali nikakvih šansi, Fuller i braća Geck udružili su se da pobijede vampire.

Salma je objavila i fotografije Kim Kardashian koja je prethodne godine rekreirala njen izgled iz ovog filma.

Među ljubiteljima horor filmova "From Dusk Till Dawn" i sada je poprilično popularan.