Stiže druga sezona
42

Serija "Squid Game" se vraća na Netflix u decembru, pogledajte specijalni teaser

D. B.
Druga sezona megapopularne serije "Squid Game" bit će dostupna putem streaming platforme Netflix u decembru, a sada je objavljen specijalni teaser.

Kao što je već najavljeno, pretplatnici Netflixa će moći uživati drugoj sezoni serije od 26. decembra, dok posljednja sezona stiže tokom 2025. godine.

Prošle su gotovo tri godine od premijere prve sezone serije "Squid Game", koja je brzo postala ogroman hit. O onom što slijedi u Netflixu mudro šute, no ipak su otkriveni neki detalji.

"Tri godine nakon pobjede u Squid Gameu, Player 456 je odlučan da pronađe ljude koji stoje iza ove igre te da okonča njihov 'opaki sport'. Koristeći bogatstvo za finansiranje svoje potrage, Gi-hun započinje misiju na poznatim mjestima tražeči čovjeka u odjelu koji igra ddakji u metrou. Kada njegovi napori konačno urode plodom, put prema rušenju organizacije se pokazuje smrtonosnijim nego je očekivao. Da bi završio igru, mora ponovo ući u nju", saopćila je Netflixova PR služba.

"Učinit ćemo sve od sebe da vas povedemo na još jedno uzbudljivo putovanje. Nadam se da ste uzbuđeni zbog onog što dolazi", poručio je Hwang Dong-hyuk, režiser, pisac i izvršni producent serije "Squid Game".

Netflix je već objavio nekoliko fotografija iz druge sezone serije, kao i neke detalje o glumačkoj postavi. Prošle godine je pokrenuo reality TV emisiju temeljenu na seriji. Kasnije ove godine stiže i istoimena multiplayer igra.