Spada među najuspješnije
9

Serijal "John Wick" trebao biti otkazan: Eva Longoria na poseban način pomogla da se ipak realizuje

D. V.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Serijal "John Wick" jedan je od najuspješnijih akcionih serijala svih vremena, a njegova realizacija bila je nemoguća bez glumice Eve Longorie.

Reditelji filma Chad Stahelski i David Leitch u intervjuu za Business Insider otkrili su da je Longoria kako bi pasila produkciju uplatila šest miliona dolara dan pred snimanje.

"Sedmicu prije početka snimanja, izgubili smo skoro šest miliona dolara. Jedan od investitora za realizaciju filma nije uspio isporučiti novac na vrijeme", rekao je Stahelski.

Kako prenosi Variety, reditelji i Keanu Reeves uložili su svoj novac u film jer su vjerovali da će uspjeti, a producent Basil Iwanyk iskoristio je svoje tri kreditne kartice za finansiranje. Agencija Creative Artist Agency pomogla je u osiguravanju finansija za film i ponudila glumcima koji su dio iste agencije da ulože novac.

Redatelj Stahelski naveo je da je Eva Longoria u manje od 24 sata uplatila potrebna sredstva, a kako bi joj se zahvalili, odveli su je na ručak i izrazili želju za saradnjom u budućnosti.

Longoria im je kasnije rekla da je ulaganje u film bila najbolja finasijska odluka ikada.