Kultno ostvarenje
159

Seriju "Bolji život" mnogi smatraju najboljom na našim prostorima, a jeste li primijetili ovu grešku?

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Seriju "Bolji život" mnogi smatrraju najboljom koja je ikada snimljena na našim prostorima, a da li ste primijetili da u njoj postoji jedna greška?
Naime, Gigina pokojna sestra je ostavila testament u kojem je za svoje nasljednike odredila Giginu djecu (VIoletu, Guzu i Slobodana), ali im je postavila za njih teške uslove koje prije toga moraju ispuniti - Violeta se trebala udati, Guza naći posao, a Slobodan završiti razred vrlodobrim.

Greška je u tome što oni nisu trebali krenuti u ostvarivanje tih ciljeva. Oni jednostavno nisu morali prihvatiti nasljedstvo i tada bi njenu zaostavštinu dobio Giga kao njen jedini zakonski nasljednik.

Na ovaj način bi Popadići odmah uzeli pare i platili Macoli spomenik. Umjesto toga, advokat Radujković je rekao porodici da u testamentu nema nijedne "rupe".

Serija "Bolji život" predstavljala je mješavinu sapunice, komedije i drame. Snimljene su 82 epizode te novogodišnji specijal. S obzirom na to da je serija bila iznimno popularna, snimljen je i istoimeni film. Uloge su ostvarili: Marko Nikolić, Svetlana Bojković, Boris Komnenić, Lidija Vukićević, Dragan Bjelogrlić i drugi.