Dočekana s oduševljenjem
634

Sjajno raspoložena Meg Ryan prošetala crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala

N. O.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Meg Ryan prošetala je crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala, a okupljeni fanovi pored crvenog tepiha dočekali su je s oduševljenjem, gdje je dala nekoliko autograma.
Holivudska glumica Meg Ryan sinoć je stigla u Sarajevo, a nakon što je jutros održala Masterclass u Bosanskom kulturnom centru, prošetala je i crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta.

Meg je po izlasku na crveni tepih dočekana s oduševljenjem, a okupljeni su uz vriske i aplauz pozdravili holivudsku zvijezdu.

Potom je uz osmijeh potpisivala i fotografije fanova, ali i pozirala okupljenim fotografima.

"Moja kćerka je tu i gleda Sarajevo i daje mi dosta informacija, jako mi je velika čast da sam ovdje da dobijem nagradu. Posebno u ovom gradu kojim sam zaista inspirisana", kazala je u izjavi za BHT.

Komentarisala je i svoje izjave s Masterclassa napomenuvši da joj je čast što je tu.

"Čula sam da imate festival pa sam došla da vidim šta radite. Volim dolaziti na festivale. Izgleda nevjerojatno ljudima koji dolaze na ta mjesta. Međutim, ponekad biste željeli imati normalan život. Sjajno je dolaziti na filmske festivale, posebno s neovisnim filmski radnicima", kazala je prethodno na Masterclassu.

Večeras će joj nakon projekcije filma "You've Got Mail" u Ljetnom kinu Coca-Cola biti uručeno počasno Srce Sarajeva.

Poznata glumica pozdravit će publiku na istom mjestu gdje je ovaj film prikazan prije 25 godina, na 5. Sarajevo Film Festivalu, 1999. godine.

Meg Ryan je stekla široko priznanje za svoju komičnu privlačnost u prvoj ulozi nominiranoj za Zlatni globus, kao Sally Albright u filmu "Kad je Harry sreo Sally", u režiji Roba Reinera i po scenariju Nore Ephron.

Nastavila je glumiti u hit romantičnoj komediji Nore Ephron "Nesanica u Seattleu", u kojoj je glumila s Tomom Hanksom, što joj je donijelo drugu nominaciju za Zlatni globus. Njena posljednja saradnja s Ephron i Hanksom bila je romantična komedija "Imaš poruku", koja je Ryan ponovno donijela međunarodno priznanje i treću nominaciju za Zlatni globus.