Evo kako izgleda
33

Slavna Kassandra stigla u Beograd: Zvijezda popularne telenovele glumit će u srbijanskoj seriji

N. O.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Coraima Torres, zvijezda telenovele "Kassandra" koja je tokom '90-ih bila izuzetno popularna na Balkanu, sinoć je stigla u Beograd.

Torres će se pojaviti u jednoj epizodi srbijanske serije "Igra sudbine" kao specijalna gošća. U Beograd je stigla iz Pariza, a u prijestolnici Srbije zadržat će se tri dana - koliko će trajati snimanje.

"Hvala! Vrlo sam uzbuđena i sretna što sam ovdje", poručila je okupljenim novinarskim ekipama na aerodromu.

"Igra sudbine" je srbijanska sapunica, koja je prvenstveno temeljena na kolumbijskoj seriji "Nuevo rico, nuevo pobre" da bi kasnije razvila originalnu priču.

"Coraima je ostavila dubok trag u srcima publike u Srbiji kada je tumačila Kassandru. Mnogi pamte njen upečatljiv lik i emocije koje je prenijela na ekran. Kada sam prvi put predložila da bi bilo sjajno da Coraimu dovedemo u 'Igru sudbine', svi su bili za", rekla je glumica Aleksandra Belošević.

Coraima Torres i Osvaldo Rios u telenoveli
Coraima Torres i Osvaldo Rios u telenoveli "Kassandra"

Podsjetimo, Torres je tumačila lik kultne Kassandre u istoimenoj seriji koju publika na Balkanu nije propuštala krajem '90-ih.

Serija Kassandra je postigla veliki uspjeh u čitavom svijetu, a jedan od najvećih u Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Rusiji. Ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najprodavaniji TV proizvod na španskom jeziku – prikazana je u 182 zemlje.

Pored "Igre sudbine" također se špekulisalo da bi Coraima mogla glumiti u nastavku "Južnog vetra".