Sarajevo
49

Specijalno izdanje Klix Studija s Emelom Burdžović za vrijeme SFF-a

S. H.
Sarajevo Film Festival počinje sutra, a Klix.ba će svaki dan tokom festivala sa Festivalskog trga emitirati Klix Studio s Emelom Burdžović.

Od 16. do 23. augusta Klix Studio će se emitirati sa Festivalskog trga i svaki dan za vas pripremati najzanimljiviji sadržaj sa Sarajevo Film Festivala. Za Klix.ba će govoriti gosti SFF-a, režiseri, glumci i glumice i generalno filmski radnici, kao i brojni drugi gosti iz svijeta umjetnosti.

U okviru Klix studija moći ćete pratiti i atmosferu s crvenog tepiha te saznati najnovije informacije o filmovima koji će biti svakodnevno prikazivani.

Među gostima ovogodišnjeg SFF-a su i Cord Jefferson, Alexander Payne, Meg Ryan, Elia Suleiman, John Turturro i drugi.

Osim redovnih lokacija poput Narodnog pozorišta kina na otvorenom poput Metalca ili kina prekoputa Vijećnice, SFF ove godine je pomaknuo jedan dio svojih aktivnosti na novi centar grada na Marijin Dvor, koji će postati novi centar festivalskog okupljanja. Na ovoj lokaciji niz je festivalskih aktivnosti, među kojima i potpuno nova lokacija, "Ljetno kino Centar", u neposrednoj blizini Cineplexxa. Između Cineplexxa i "Ljetnog kina Centar", ulica Franca Lehara pretvara se u pješačku zonu sa posebnim programom događanja za sve posjetitelje.

Trideseti Sarajevo Film Festival donosi više od 240 filmova iz 70 zemalja u svojim poznatim programskim selekcijama: takmičarskim programima igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma, Open Air, Summer Screen, U fokusu, Posvećeno, Dan ljudskih prava…