Nemojte propustiti
54

Šta gledati petog dana Sarajevo Film Festivala: Izdvojili smo nekoliko prijedloga

N. C.
Peti dan 30. Sarajevo Film Festivala donosi bogat program, a mi vam donosimo pregled ostvarenja koje možete pogledati danas.

U Narodnom pozorištu u 19 sati održat će se projekcija filma "Selo pokraj raja" Mo Harawe iz Takmičarskog progama SFF-a.

Uloge u filmu su ostvarili: Ahmed Ali Farah, Ahmed Mohamud Saleban, Anab Ahmed Ibrahim

U vjetrovitom somalijskom selu, članovi novouspostavljene porodice moraju navigirati između svojih različitih aspiracija i kompleksnog svijeta koji ih okružuje. Ljubav, povjerenje i izdržljivost pomažu im da se kreću svojim životnim putevima.

U Ljetnom kinu Coca Cola na Metalcu gledatelji će u 20:30 sati moći gledati film "Imaš poštu" rediteljice Nore Ephron.

U filmu igraju: Tom Hanks, Meg Ryan, Parker Posey, Jean Stapleton, Dave Chappelle, Steve Zahn, Greg Kinnear

Kathleen Kelly mrzi Joea Foxa, vlasnika lanca knjižara Fox koji uskoro otvara jednu od svojih podružnica preko puta njene male prodavnice dječijih knjiga. Međutim, nakon što se upoznaju na internetu, nesvjesni pravog identiteta onog drugog, njih dvoje započinju intenzivnu online romansu. U konačnici, Joe saznaje da je očaravajuća žena sa kojom je u vezi zapravo njegova poslovna suparnica. To ga prisiljava da pomiri animozitet koji osjeća prema njoj u stvarnom životu sa ljubavlju koju je pobudila u njemu u virtuelnom svijetu.

Film "Svemu dođe kraj" Rajka Grlića gledatelji će moći pogledati u Ljetnom kinu Stari grad od 20:45 sati.

Uloge u filmu su ostvarili: Živko Anočić, Jelena Đokić, Boris Isaković, Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Ksenija Marinković, Marina Redžepović, Srđan Grahovac, Anjela Nedyalkova, Katarina Bistrović Darvaš

Ova ljubavna priča se događa u Zagrebu danas. Maks Pinter, uspješni advokat, oslobodio je svog klijenta, bogatog i moćnog Dinka Horvata od optužnice za dvostruko ubistvo. Na proslavi pijani Maks Dinku otvoreno reče da je ubica koji je hladnokrvno ustrijelio radnike koji su samo došli pitati za svoju plaću. Sukob s jednim od stupova društva učini ga nepoželjnim, izgubi partnere Grgu i klijente, žena ga ostavi. No Maks se ne predaje. Uz pomoć Nine, ljubavi iz studentskih dana, kreće u borbu.

U Ljetnom kinu "Safet Zajko" i Ljetnom kinu "Centar" gledatelji će večeras moći gledat film "GYM" reditelja Srđana Vuletića.

Uloge u filmu su ostvarili: Edin Avdagić, Dino Sarija, Dina Mušanović, Rijad Gvozden, Igor Skvarica, Adnan Omerović, Filip Radovanović, Faruk Hajdarević, Mirza Dervišić, Pavle Marković, Aneta Grabovac, Vanja Matović, Davor Bojanić, Aleš Kranjec, Emir Fejzić, Elma Fetić, Anja Kraljević, Helena Vuković, Pavle Novaković, Tarik Džinić, Aldin Omerović, Ejla Bavčić

Riki je konobar u posrnuloj ketering kompaniji. Njegov mizogini kolega i budući zet Ado želi spasiti firmu tako što će prebiti vrhunsku slastičarku Melisu, bivšu saradnicu, i natjerati je da ponovo radi s njima. Svi uposleni odbace plan kao totalno glup i besmislen. Međutim, Ado je uporni divljak i njegove kolege znaju da on neće stati dok ne bude silom zaustavljen. Riki je razapet između osjećaja za pravdu i normi u kojima tolerišemo familiju i prijatelje bez obzira na to šta oni rade.

SFF