Problemi u karijeri
0

Stanley Tucci otkrio da nakon filma "The Devil Wears Prada" dugo nije mogao dobiti ulogu

D. V.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Stanley Tucci otvoreno je govorio o problemima u karijeri s kojima se susreo nakon uloge u filmu "The Devil Wears Prada".

U ovom filmu iz 2006. godine on je igrao ulogu Nigela koji je radio za Mirandu. Uloge su u istom filmu ostvarili i Anne Hathaway, Merly Streep i Emily Blunt.

Stanley je za Vanity Fair rekao: "Nakon filma 'The Devil Wears Prada' nisam mogao dobiti posao i nije mi bilo jasno zašto. Zbog toga sam morao raditi poslove koje nisam baš želio, ali nisam imao izbora."

Rekao je da se često nalazio u takvim situacijama da nije mogao dobiti priliku, a nekad su bili lični razlozi za to.

Od ranije je poznato da je Stanleyu bio dijagnostikovan rak te da se šest godina liječio. On je naveo da se tada nije mogao posvetiti poslu, već liječenju.

"Ipak, morao sam početi raditi jer mi je bio potreban novac. Nakon tretmana liječenja baš i nisam imao mnogo energije, ali nisam imao izbora, morao sam raditi", rekao je.

Osim "The Devil Wears Prada" Stanley Tucci odigrao je uloge u još nekoliko filmova poput "The Lovely Bones" koji mu je donio nominaciju za Oscara za najboljeg sporednog glumca, zatim "Julie&Julia", "Sportlight" i "Patient Zero".

Film "The Devil Wears Prada" trebao bi dobiti svoj nastavak, a Tucci još nije potvrdio da li će biti dio glumačke ekipe.