Nakon 27 godina
47

Stiže treći dio filma "Redovnice nastupaju" s Whoopi Goldberg u glavnoj ulozi

E. Sk.
Whoopi Goldberg u ulozi Deloris Van Carter
Whoopi Goldberg u ulozi Deloris Van Carter
Oskarovka Whoopi Goldberg najavila je kako stiže treći nastavak popularnog filma "Redovnice nastupaju".

Prvi dio filma izašao je 1992. godine, a drugi odmah naredne godine. Whoopi će glumiti u trećem nastavku i režirati ga.

Tu vijest je potvrdio i prvi čovjek produkcije Walt Disney Studios Motion Picture Sean Bailey.

Još nisu poznati detalji trećeg nastavka, ali je poznato da će američki glumac i producent Tyler Perry biti dio produkcijske ekipe.

"Mislim da će nastavak biti pravi pogodak jer se radi o zabavnom porodičnom filmu prepunom dobrog i lošeg pjevanja vrckavih časnih sestara", kazala je Goldberg.

Whoopi je svojevremeno u emisiji "The Late Late Show" najavila kako bismo uskoro mogli gledati još jedan nastavak filma.

"Nakon što smo sabrali dojmove nakon prva dva nastavka, pomislili smo da smo dostigli vrhunac i da nije potrebno snimati treći dio. U početku nije ni bilo interesa za snimanje nastavka, ali posljednjih godina interes raste i plan o snimanju nastavka je zaživio", kazala je Whoopi, no tada još ništa nije bilo službeno dogovoreno.

U prvom dijelu Deloris van Carter, koju je utjelovila Whoopi Goldberg, svjedočila je ubistvu te je sakrivena u samostan kao dio programa za zaštitu svjedoka. U drugom dijelu Deloris van Carter ponovo dobiva poziv da u ulozi časne sestre pomogne zapuštenoj katoličkoj školi.