Dobio zlatni taster
20

Takmičar u "Supertalentu" osvaja mreže: Kako zvuči kada otpjevate "duet sa samim sobom"

A. Ć.
Screenshot/ Youtube
Screenshot/ Youtube
U prvoj epizodi nove sezone "Supertalenta" takmičar Matija Petrić oduševio je žiri i publiku svojim nezaboravnim nastupom i neobičnim talentom.

Matija je svoj nastup najavio na intrigantan način, rekavši da će otpjevati "duet sam sa sobom". Uz pjesmu "Ponoć", njegov duboki muški vokal brzo se transformirao u visoki ženski glas, ostavljajući sve prisutne u potpunom šoku.

Kako je nastup odmicao, emocije su se samo pojačavale, a energija koja je isijavala iz Matije preplavila je cijeli studio.

Članovi žirija, očarani njegovom izvedbom, međusobno su se gledali s nevjericom, a kada je posljednja nota utihnula, dvorana je eruptirala u gromoglasan aplauz i ovacije. Publika je ostala na nogama više od minut, pokazujući koliko je nastup bio snažan i dirljiv.

Fabijan, jedan od članova žirija, bio je toliko impresioniran da je pritisnuo zlatni taster, što je Matiju odvelo direktno u finale. Njegova izvedba već je postala hit, a komentari puni pohvala ne prestaju stizati. Snimak se i nakon mjesec dana i dalje vrti na društvenim mrežama, privlačeći pažnju ljubitelja muzike širom regiona.

Mnogi ga već vide kao jednog od najjačih kandidata za pobjedu ove sezone, a njegov talent i hrabrost da eksperimentiše s različitim stilovima pjevanja postavili su ga među najzapaženije učesnike u historiji "Supertalenta".

S nestrpljenjem se iščekuju Matijini naredni nastupi, ali jedno je sigurno: njegov performans ostavio je neizbrisiv trag, kako kod publike, tako i kod žirija. Ova priča o talentu i strasti prema muzici svakako će se nastaviti razvijati, a Matija Petrić zasigurno će biti ime koje ćemo dugo pamtiti.