Nisu mu odgovarale
36

Tom Cruise odbio uloge u pet filmova, zahvaljujući jednom Russell Crowe je osvojio Oscara

L. R.
Tom Cruise (Foto: EPA-EFE)
Tom Cruise (Foto: EPA-EFE)
Tom Cruise se u svojoj holivudskoj karijeri pojavio u brojnim istaknutim filmovima, ali neke značajne uloge je ipak odbio.
Glumci tokom karijere moraju donositi odluke koje im mogu promijeniti tok karijere, a s obzirom da je Cruise jedan od najtraženijih i najplaćenijih glumaca u svijetu, on je vrlo često morao donositi takve uloge.

Poznato je da je Cruise odbio čak pet značajnih uloga i to u filmovima: "Footloose" (1984.), "Indecent Proposal" (1993.), "A Beautiful Mind" (2001.), "Donnie Brasco" (1997.) i "Iron Man (2008.).

Jedna od prvih ponuda stigla je 1984. godine, kada je Cruiseu ponuđeno da dokaže svoje vještine na plesnom podiju s filmom "Footloose" u režiji Herberta Rossa. Međutim, Cruise je odlučio odustati od posla, a Kevin Bacon je na kraju izabran da glumi Rena McCormacka u predstavi koja je definisala karijeru. Očito je Cruise bio prilično izbirljiv u svojim počecima kao glumac.

Cruise je također odlučio odbiti glavnu ulogu u erotskoj drami "Indecent Proposal" reditelja Adriana Lynea. Priča o ljubavi, bogatstvu i moralnim izborima nije bila dovoljna da navede Cruisea da prihvati posao, a na kraju je uloga pripala Woodyju Harrelsonu.

Russell Crowe osvojio je Oscara za najboljeg glumca za svoju ulogu Johnu Nashu u biografskom filmu Rona Howarda "A Beautiful Mind". Međutim, pozicija bi možda pripala Cruiseu da je on nije odbio, odlučivši umjesto toga potražiti filmove koji njemu lično odgovaraju, nastavljajući svoju karijeru.

Cruise je odbio glumiti u filmu "Donnie Brasco" Mikea Newella, gdje mu je ponuđena uloga tajnog FBI agenta Josepha D. Pistonea, a koja je na kraju pripala Johnnyju Deppu.

Osim toga, Cruise je također mogao glumiti Iron Mana, ali je odlučio odbiti legendarnog junaka u korist projekata koji su više odgovarali njegovim željama.