Fanovi su razočarani
16

U novom nastavku "Jokera" izbačena scena u kojoj se Lady Gaga ljubi sa ženom

L. R.
Lady Gaga (Foto: EPA-EFE)
Lady Gaga (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je nastavak filma "Jokera" nedavno počeo s prikazivanjem u kinima, otkriveno je da je u filmu trebala biti scena u kojoj Lady Gaga ljubi ženu, ali je odlukom reditelja izbačena.

Naime, reditelj Todd Phillips je u novom intervjuu za Entertainment Weekly objasnio zašto scena u kojoj Lee (Lady Gaga) ljubi ženu iz grupe demostranti ispred zgrade suda nije dospjela u finalnu verziju filma "Joker: Folie à Deux".

On je naveo da je Lady Gaga zapravo improvizovala scenu poljupca i da se ona nije takoreći uklopila u nastavak radnje.

"Scena je imala dijalog u sebi i odjednom sam htio da to bude više trenutak u kojem će prevladati muzika i atmosfera. Da bi se taj trenutak odigrao, trebao je dijalog iza njega. Što znači, žena je nešto rekla, a onda je Gaga stala i poljubila je i to je jednostavno stalo na put trenutku kojeg sam zamislio", rekao je.

Međutim, fanovi nisu oduševljeni izbacivanjem te scene jer se čini da nekoliko scena koje je Gaga snimila za film nije na kraju ušlo u finalnu verziju.

Inače, fotografije i snimak poljupca zabilježili su paparazzi i proširili internetom tokom snimanja nastavka.

Radnja filma prati Arthura Flecka, koji je pacijent u ustavnovi za mentalno zdravlje, gdje se ubrzo zaljubljuje u Harleen Lee Quinzel. Scena koja je izbačena, trebala se dogoditi prije Fleckovog suđenja za zločine koje je počinio u prvom dijelu filma.

Podsjećamo, film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji, a 4. oktobra počeo se prikazivati u kinima. Međutim, sudeći prema reakciji publike i kritičara nije ispunio očekivanja prvog dijela.