Mogli biste se iznenaditi
16

Will Smith je zamalo ostao bez jedne od najznačajnijih uloga u svojoj karijeri

L. R.
Will Smith (Screenshot/Youtube)
Will Smith (Screenshot/Youtube)
Glumac Will Smith ostvario je sjajne uloge u brojnim filmova, ali zbog jednog zabrinjavajućeg razloga mogao je ostati bez jedne vrlo značajne uloge i filmskog ostvarenja.

Iako je Will Smith bio velika zvijezda 90-ih godina prošlog vijeka zbog svoje muzičke karijere, ali i uloge u seriji "The Fresh Prince of Bel Air", jedna od njegovih najznačajnijih uloga bila je u filmu Rolanda Emmericha iz 1996. godine.

Riječ je o filmu "Independence Day", koja je unatoč lošim ocjenama filmskih kritičara, zahvaljujući publici postao jedan od najuspješnijih filmova 90-ih godina. Neki ritičari su film opisali kao "prenapuhanu melodramu, loš scenarij i nezgrapnju radnju kao glavne nedostatke", a neki su tvrdili da su koristili vizualne efekte kako bi prikrili koliko je priča o invaziji vanzemaljaca slaba.

Međutim, Smith je mogao ostati bez ove uloge zbog rasizma. Naime, kako prenosi Hollywood Reporter, čelnici studija Fox Centuryja nisu smatrali da bi glumac afro-američkog porijekla privukao međunarodne gledatelje.

Prije nego što je Smith dobio ulogu kapetana Stevena Hillera, Emmerich je razmatrao i druge glumce. Jedan od njih bio je i Ethan Hawke, ali glumac je izjavio da je na kraju odbacio scenarij jer ga je smatrao užasnim. Ipak, reditelj Emmerich tvrdi da je Ethan Hawke bio premlad za ovu ulogu.

"Ethan Hawke također je bio na našem popisu, ali tada sam mislio da je premlad. Bilo je prilično jasno da to moraju biti Will Smith i Jeff Goldblum. To je kombinacija koju smo mislili. Studio je rekao, 'Ne, mi ne mislimo isto za Willa Smitha. On ne radi na međunarodnim tržištima'", rekao je Emmerich.

Fox Century je smatrao da Smith neće donijeti zaradu jer nije bijelac, ali Emmerich je bio toliko uporan da je zaprijetio da će napustiti snimanje ako mu se ne dopuste da Smith glumi. Smatrao je da su Smith i Goldblum imali sjajnu hemiju i sviđala mu se Smithova neporeciva i dobro provjerena prisutnost na ekranu.