Kanton Sarajevo
45

Ako ove godine postajete punoljetni, evo kako besplatno možete uživati u kulturnim sadržajima

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo je organizovalo zanimljiv projekat s ciljem da animiraju osobe koje ove godine postaju punoljetne, a kako bi se, između ostalog, i kulturno obrazovali.

"Ako ste rođeni 2006. godine, punite 18 godina i živite u Kantonu Sarajevo, možete se registrovati putem putem zvanične stranice Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS te dobiti osam besplatnih ulaznica za kulturne sadržaje, i to za: Narodno pozorište Sarajevo , Pozorište mladih Sarajevo , Sarajevski Ratni Teatar SARTR , Kamerni Teatar , Historijski muzej Bosne i Hercegovine Muzej Sarajeva Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine , kao i Muzej ratnog djetinjstva", napisao je Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo čije je ministarstvo podržalo projekat.

Poslije registracije potrebno je preuzeti poklon set ulaznica uz predočenje ličnog dokumenta na kojem je naglašen datum rođenja.

"Hvala od srca ministrici Adna Mesihović koja je kompletan ovaj projekta organizirala i realizirala zajedno sa Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo", poručio je Magoda.