Mozartovo remek djelo
28

Audi BiH pripremio veliki poklon za građane Sarajeva 29. juna u Narodnom pozorištu

U velikoj proslavi umjetnosti i kulture, Audi Bosna i Hercegovina ponosno najavljuje posebnu večer u Narodnom pozorištu Sarajevo 29. juna 2024. godine u 19:30 sati.

Događaj će obuhvatiti veličanstvenu izvedbu komične opere "Figarov pir" kompozitora Wolfganga Amadeusa Mozarta, u režiji Ivana Lea Leme, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestra Ana Zorana Brajović, obilježavajući završetak uspješne sezone 23/24 Narodnog pozorišta.

Nakon 1950., 1974., 1984., te 2003. godine komična opera u četiri čina “Figarov pir” je peti put premijerno izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo. U predstavi učestvuju solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevska filharmonija.

Ovaj jedinstveni događaj ne samo da ističe sinergiju između Audija i umjetnosti, već i naglašava predanost brenda podršci i njegovanju kulturnog naslijeđa. Audijeve vrijednosti inovacije, preciznosti i elegancije savršeno se slažu s bezvremenskim šarmom opere i teatra, čineći ovaj događaj prikladnim priznanjem za oboje.

"Uzbuđeni smo što okupljamo zajednicu na večeri umjetničke izvrsnosti," rekao je Miran Stambol, brend menadžer Audi Bosna i Hercegovina.

"Naše partnerstvo s Narodnim pozorištem Sarajevo bilo je putovanje u kojem smo slavili i promovisali kulturu, a ova posebna izvedba je naš način da se zahvalimo zajednici koja je pokazala ogromnu podršku i ljubav prema umjetnosti."

U gestu zahvalnosti i poštovanja, Audi Bosna i Hercegovina nudi ograničen broj ulaznica za ovo posebno veče javnosti, besplatno. Ove ulaznice se mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta svakim radnim danom od 9:00 do 11:30 i 15:30 do 19:30 sati, omogućavajući svima koji cijene kulturu i teatar da budu dio ove velike proslave.

Događaj obećava nezaboravnu noć, spajajući sofisticiranost Audija s čarobnim svijetom opere. Pridružite nam se u proslavi završetka izvanredne sezone i doživite magiju "Figarovog pira" u srcu Sarajeva.

Za više informacija o dostupnosti ulaznica i detaljima događaja, posjetite blagajnu Narodnog pozorišta ili kontaktirajte 033 221 682.