Predstava ruši rekorde
144

Dvorana BKC-a bila je premala za sve: Enis Bešlagić priredio noć za pamćenje publici u Sarajevu

N. O.
Enis Bešlagić priredio je vikend za pamćenje publici u Sarajevu
Enis Bešlagić priredio je vikend za pamćenje publici u Sarajevu
Proteklog vikenda, 20. i 21. jula u Sarajevskom BKC-u, naš popularni glumac Enis Bešlagić igrao je svoju autorsku predstavu "Da sam ja neko".

Kao i svakog puta do sada, tražila se karta više pa je dvorana Bosanskog kulturnog centra bila premala, iako je ovo bilo već osmo i deveto izvođenje. Ispred dvorane smo zabilježili velike gužve, poput onih za vrijeme Sarajevo Film Festivala.

Ova emotivna predstava je rasprodata već mjesecima unaprijed, ma gdje da se igra, a brojni su pozivi iz gotovo svih gradova regije, Evrope, pa čak i SAD-a za njeno izvođenje.

Sinoć je bilo posebno emotivno, a "Enisov Najsmijeh", kao posebna nagrada autora za gledatelje, je dodijeljena glumici Medihi Musliović, zatim našem košarkašu Džananu Musi, a posebno emotivna je bila dodjela "Najsmijeha" djevojčici Ameri Malkoč̣ koja je izašla kao pobjednik iz borbe sa teškom bolešću.

Upravo je Amera, koja želi postati glumica, dobila priliku da se obrati brojnoj publici te istakla da sve pobjeđuje pozitivom i osmijehom.

Naredni termini za predstavu "Da sam ja neko" su 10. i 11. oktobra, što će biti deseto i jedanaesto izvođenje u Sarajevu.

Zanimljivo je da će ova predstava prije toga biti odigrana 08. oktobra u Zagrebu u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", a 09. oktobra u Beogradu u dvorani "MTS".

Na taj način u svega tri dana ova predstava će obići tri glavna grada susjednih država, spajajući ih u svojevrsno srce u geografskom, ali i u emotivnom smislu.